Volgend weekend vieren de Oevelse WielerVrienden hun 30-jarig jubileum.
Op vrijdag 30 augustus worden ze in de bloemetjes gezet op het gemeentehuis van Westerlo om 20u.

Op zaterdag 31 augustus organiseren ze i.s.m. de gemeente Westerlo de "Westelse Wielerhappening" met o.m. een "Rijd Je Tijd" ploegentijdrit, de "Kemphaan Classic" Retro Koers en het Kampioenschap van Westerlo voor wielertoeristen.

Op zondag 1 september sluiten ze af met een Jubileumrit en een JubileumBBQ voor al de leden.

Programma

• 13 uur: Ploegentijdrit ‘rijd je tijd’ voor inwoners van Westerlo. Een parcours van 5 km.

Inschrijven per ploeg met 4 mannen of 3 vrouwen waarbij 1 gastrijder (niet-inwoner) is toegestaan. Benader zo goed mogelijk de gemiddelde snelheid van 20, 25, 30, 35, 40 of 45 kilometer per uur over een afstand van 5 kilometer.

14.30 uur: Kemphaan Classic retrokoers. Een parcours van 50 kilometer waar ook niet-inwoners mogen aan deelnemen.

16 uur: Kampioenschap van Westerlo wielrennen voor inwoners van Westerlo. Een parcours van 55 kilometer met drie verschillende klassementen namelijk minveertigers, plusveertigers en pluszestigers.

Deelnemen

De minimumleeftijd om deel te nemen is 17 jaar. Aan het Kampioenschap van Westerlo mogen alleen inwoners van Westerlo deelnemen die niet over een licentie beschikken of die in 2019 maximaal 5 wedstrijden gereden hebben met een daglicentie. Bij de ploegentijdrit is 1 gastrijder (niet-inwoner) toegestaan. 

Deelnameprijs voor de Retrokoers en het Kampioenschap van Westerlo is telkens 12 euro, inclusief 5 euro waarborg. De deelnameprijs voor de Ploegentijdrit bedraagt 7 euro per renner maar is gratis als je ook aan het Kampioenschap deelneemt.

Schrijf je in voor 23 augustus bij de sportdienst. Vooraf inschrijven voor het Kampioenschap van Westerlo en de Retrokoers is gewenst. Vooraf inschrijven voor de Ploegentijdrit is absoluut noodzakelijk.

Parcours en reglement Meer info zoals het volledige wedstrijdreglement en alle straten van het gesloten wedstrijdparcours, vind je op www.westerlo.be